Trinity Karlstad

AKTUELLT

2019-03-20

årsmöte

läs mer

2017-12-13

bra present/bröllopsgåva

 I Malagiri bor hundratals familjer ännu bor i plåtskjul. Många har förlorat hoppet om en framtid och barnen är hårt drabbade. Av den anledningen driver vi ett projekt att börja bygga upp byn igen – utan en riktig bostad är det svårt att få ett fungerande liv.

läs mer

Skolan i Malagiri


Bakgrund

Under ett halvår som volontär på Bright Horizon Childrens Home School i Kathmandu , Nepal gjorde jag en ”pilgrimsresa” upp i Himalaya, till byn Daman som ligger på 2000 m höjd, ungefär tre timmars resa från Kathmandu.På vägen tillbaka till Kathmandu stannade vi till i den lilla byn Malagiri, 18 km från Daman.

Omgivningarna är mycket vackra, med odlingar i terrasser utmed det branta landskapet. I denna vackra omgivning bor människorna i enkla bostäder, utan glasrutor i fönstren och utan elektricitet. De är bönder, de odlar och har lite djur, men utkomsten från detta är mycket knapp och räcker inte till kläder, medicin, skolgång och annat nödvändigt.

Den skola som finns ligger en och halvtimmes promenad från by. De yngre barnen klarar inte denna vandring, de lite äldre barnen behövs hemma för barnpassning. Detta bidrar också till att det är många som inte får möjlighet till skolgång. Det är ett fattigt område, man lever under svåra omständigheter.

 

Hur kan vi hjälpa till?

Det är ett stort behov av utbildning för de mindre barnen i åldern 3 till 9 år.

Vår förhoppning är att kunna bygga en liten enkel skolbyggnad speciellt för dessa barn, och till den kunna anställa två lärare och en kokerska/barnskötare.

Skolan/omsorgen skall drivas som en dagverksamhet, där föräldrar ges insyn i arbetet och bär ansvaret och för sina barn under skolfri tid. Barnen och personal äter tre mål mat per dag. Skolan skall drivas fem dagar i veckan.

För närvarande undersöker vår goda vän Pema Dorjee möjligheten för verksamheten, som kommer att drivas i samverkan med det legala skolsystemet i Nepal.