Trinity Karlstad

AKTUELLT

2019-03-20

årsmöte

läs mer

2017-12-13

bra present/bröllopsgåva

 I Malagiri bor hundratals familjer ännu bor i plåtskjul. Många har förlorat hoppet om en framtid och barnen är hårt drabbade. Av den anledningen driver vi ett projekt att börja bygga upp byn igen – utan en riktig bostad är det svårt att få ett fungerande liv.

läs mer

Föreningen Trinity startar 2015 en insamling för att byborna i Malagiri Nepal ska kunna få effektiva spisar som spar ved, ger värme, bättre inomhusluft och ett hälsosammare liv. 

Bakgrund 

Öppen eld inomhus används för matlagning och värmekällor av cirka tre miljarder människor. Rökutvecklingen orsakar allvarliga hälsoproblem, luftvägsinfektioner, lunginflammation, lungsjukdomen kol, astma, lungcancer och ögonsjukdomar. 

Tidsskriften The Lancet beskriver i en artikel problemen:
Sotpartiklar och giftiga gaser från eldarna dödar nästan fyra miljoner människor varje år. Dessutom bidrar de ineffektiva spisarna till hög vedåtgång och avskogning och skred i Nepal.

Nepal är ett av världens fattigaste länder. Bränslen som finns att tillgå i bergsbyn Malagiri är fortfarande ved, så vår ambition är att hjälpa till med effektivare spisar som förbättrar förbränningen. Och blir en del av återuppbyggnaden. 

Bankgironummer: 437-3080