Trinity Karlstad

AKTUELLT

2019-03-20

årsmöte

läs mer

2017-12-13

bra present/bröllopsgåva

 I Malagiri bor hundratals familjer ännu bor i plåtskjul. Många har förlorat hoppet om en framtid och barnen är hårt drabbade. Av den anledningen driver vi ett projekt att börja bygga upp byn igen – utan en riktig bostad är det svårt att få ett fungerande liv.

läs mer

Fadderverksamhet i Porong Pelmo Choeding Monastery

Det första Bodong klostret startades av Kadampa Geshe Mudra Chempo 1049. På den tiden var det ett av de dominerande lärosätena i Tibet. Den mest kände läraren var kanske Bodong Panchen Chogley Namgyal (1376-1451) En skillnad mellan den här riktningen och huvudriktningen av tibetansk buddhism är att här finner man ett mera jämställt förhållande mellan könen.

Vid tiden för Kinas ockupation av Tibet var traditionen rean svag. Efter 1959 beslöt en grupp exiltibetaner att hämta en samling av Bodong Panchen Chogley Nagyal´s arbeten.. På återresan till Nepal blev några av gruppens medlemmar tillfångatagna och delar av texten konfiskerad.  Det är fortfarande oklart hur mycket som försvann och om det finns ytterligare texter.

Under Pema Dorjees ledning av Bodong Receach and publication Centre arbetas det intensivt för att hitta försvunna texter.

Guesthouse
Our new guesthouse (since 2011) locates next our monestary. Location is great, just 10 minutes walk from Boudhanath Stupa. There are 10 rooms in the guesthouse.

Room tariff:
Double room with bath 1500 Npr
Double room woth shared bathroom 1000 Npr
Sinlge room with bath 750 Npr
Breakfast is included
Lunch 200 Npr, dinner 200 Npr

Facilites:
24 hour Wifi (Internet access)
Power battery back up when there is no electricity
Washing machine usage on individual donations
Spacious sitting room
Spiritual enviroment

Room reservations/COntact us
Porong Pelmo Choeding Monastery
Post Box no: 4637
Kathmandu, Nepal
Phone 00977-1-4914750
Email:

Become a Sponsor
Receips of all the donations and sponsoring money will be sent to donors and sponsors. Please let us know your name, adress and email.

Bank account:
Account holder: Chhiring Lama and Tsering Lama
Account number: 18-1516779-01
Adress: Pelmo Choeding Monestary, Tinchully, Boudhanath, Kathmandu
BIC: SCBLNPKA